Kickboks
Kickboks

Kickboks

Kick boks başlama yaşı kaç?

Dövüş sporlarına başlama yaşı en az 8 – 10 olmalıdır. Kişinin gelişimine göre kişilerin daha küçük yaşlarda dövüş sporlarına başlamaları mümkündür. Çocukların erken yaşlarda spora başlama, bilişsel ve fiziksel gelişimine katkı sunar.

Kick boks öğrenmek ne kadar sürer?

Çağımızda popüler olan tam temaslı mücadele sporları Kick Boks, Muay Thai, Wushu Sanda, Boks gibi sporlarda ise teknikler daha yalın ve etkili olmaktadır. Bu anlamda sporcuların temel duruş ve vuruş tekniklerini öğrenmeleri 3 ila 6 ay arasında sürmektedir.

Kick boks haftada kaç gün yapılmalı?

Daha hızlı ilerleme kaydetmek için haftanın her günü antrenman yapmanıza gerek yok. Haftada en az iki gün en az ikişer saat antrenman yaparak formunuzu koruyabilirsiniz. Daha fazlasını yapmaya istekliyseniz bunu haftada 3-5 güne de çıkarabilirsiniz. Kondisyonunuzun iyi olması çok önemlidir.

Kick boks da ne öğretilir?

Tekme, yumruk, diz ve dirsek darbeleri zaman içerisinde sporcuya öğretilir. Gardını hangi durumlarda nasıl alması gerektiği anlatılır. Kick-Boks’un sadece saldırı sporu olmadığı; saldırı ve savunmanın aynı dozajda ve aynı konsantrasyonla yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilir.

Kick boks vücudu şekillendirir mi?

Kick Boks antrenmanları sırasında vücudun tüm kasları çalışmaktadır. Antrenmanlar sırasında kalori yakımı yüksektir. Bu sayede vücut şekillendirme ve kilo verme sürecine büyük katkı sağlamaktadır. Fiziksel dengenin sağlanmasını, kondisyonun arttırılmasını ve vücut koordinasyonunun oluşturulmasını sağlar.

Kick Boksa yeni başlayanlar ne yapmalı?

1.Antrenmanlara Düzenli Devam Et

2.Beslenmeni İhmal Etme

3.Isınma ve Soğumayı İhmal Etmeyin

4.Kendi Kick Boks Malzemelerinizi Kullanın.

5.Dinlenme Sporlarda Olduğu Gibi Kick Boksta da çok önemli.

6.Egonuz İçin Değil Gelişim İçin Çalışın.

Kick Boks ta kaç kuşak var?

Başlangıçtan itibaren kuşak dereceleri şunlardır; a) 7 nci derece Beyaz Kuşak, b) 6 ncı derece Sarı Kuşak, c) 5 inci derece Yeşil Kuşak, ç) 4 üncü derece Mavi Kuşak, d) 3 üncü derece Turuncu Kuşak, e) 2 nci derece Açık Kahverengi, f) 1 inci derece Koyukahverengi Kuşaktır.